Let op: wij zijn op vrijdag 14 juni tot 13.00 uur geopend en op woensdag 19 juni tot 13.30 uur geopend.

Overlijden van uw hond

U moet er nu natuurlijk nog niet aan denken, maar er kómt een moment dat een hond overlijdt

U moet er nu natuurlijk nog niet aan denken, maar er kómt een moment dat een huisdier overlijdt. Een moeilijke, maar onvermijdelijke gebeurtenis in elk dierenleven. Het komt voor dat een dier op een natuurlijke wijze overlijdt, maar meestal staan baasjes voor de moeilijke keuze tot euthanasie.

  • Stervensbegeleiding
  • Begraven in eigen tuin
  • Dierenbegraafplaats
  • Cremeren
  • Dierdonorcodicil
  • Destructie
  • Aandenken

Stervensbegeleiding

Stervensbegeleiding

Afscheid nemen van uw huisdier is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Het traject naar een euthanasie toe, maar ook het afscheid zelf, is voor de meeste diereneigenaren een moeilijke, maar vaak onvermijdelijke keuze. Als dierenartsen beseffen wij juist het belang hiervan en het verdriet dat dit met zich meebrengt.

Wij helpen u met deze beslissing en als het moment daar is, zorgen wij dat dit naar uw wens en in alle rust kan plaatsvinden. Wij nemen de tijd en geven u de ruimte om te zorgen dat u het afscheid zo prettig mogelijk ervaart.

Uw huisdier krijgt eerst een narcosemiddel waarbij hij/zij rustig en pijnloos in slaap valt. Als u eraan toe bent, geven wij een tweede middel waardoor het dier overlijdt. Zij merken hier helemaal niets van.

Als u het fijn vindt maken wij kosteloos een pootafdrukje van uw geliefde huisdier of krijgt u een plukje haar mee. Zo heeft u iets wat u mee kunt nemen als herinnering.

Wij verzorgen voor u een eventuele crematie. Dit gaat in samenwerking met Dierenuitvaartcentrum IJsselstein. U mag uw huisdier natuurlijk ook meenemen naar huis.

Twijfelt u nog en wilt u met ons overleggen? Bel ons of maak een afspraak om alles rustig door te spreken.

Begraven in eigen tuin

Begraven in eigen tuin

Het is toegestaan om een huisdier zelf te begraven, in uw eigen tuin. Zo geeft u uw dier een vast plekje bij u in de buurt. Let wel: dit geldt alleen voor huisdieren zoals honden, katten en knaagdieren. Aan de afmetingen of plek van het graf worden verder geen eisen gesteld, dus het staat u vrij om voor uw lieveling een mooie plek te kiezen. Vergeet een hond trouwens niet af te melden bij de hondenbelasting. Dit voorkomt vreemde situaties op een later moment.

Dierenbegraafplaats

Dierenbegraafplaats

Natuurlijk weet u niet wat een nieuwe eigenaar met uw tuin doet als u ooit gaat verhuizen. Als u er zeker van wilt zijn dat het grafje van uw dier nooit wordt verstoord, kunt u daarom kiezen voor een graf op een dierenbegraafplaats. Bij de meeste begraafplaatsen kunt u bovendien al uw persoonlijke wensen bespreken.

Cremeren

Cremeren

Veel mensen kiezen ervoor hun dier te laten cremeren. Ook bij deze optie is er van alles mogelijk. Zo kan uw maatje samen met andere dieren worden gecremeerd, waarna de as over zee wordt uitgestrooid. Als u het toch prettiger vindt om de as zelf uit te strooien of te bewaren, kunt u uw huisdier ook individueel laten cremeren. Ook bij een dierencrematorium heb je dus alle ruimte om je eigen wensen kenbaar te maken. Wij werken samen met Dierenuitvaartcentrum IJsselstein. Daar zijn allerlei mogelijkheden.

Dierdonorcodicil

Dierdonorcodicil

U kunt er ook voor kiezen om uw huisdier af te staan aan de wetenschap. Voor meer informatie, klik hier.

Destructie

Destructie

Indien bovenstaande opties niet aansluiten op uw wensen, kunt u er ook voor kiezen uw dier mee te geven voor destructie.

Aandenken

Aandenken

Als uw geliefde dier er niet meer is, kan een mooi aandenken veel troost geven. Doe de leukste foto in een mooi lijstje, bewaar een plukje haar in een doosje of laat een mooi portret maken. En als u uw lieveling nóg dichterbij wilt hebben, is er tegenwoordig zelfs de mogelijkheid een echte diamant te laten maken van de as!

Terug naar Honden