Let op: wij zijn op vrijdag 14 juni tot 13.00 uur geopend en op woensdag 19 juni tot 13.30 uur geopend.

Aanschaf van een konijn

Het konijn is een van de populairste diersoorten om als huisdier te hebben

Het zijn rustige en sociale dieren die gemiddeld zeven á tien jaar kunnen worden. Houd er, voordat u een konijn aanschaft, rekening mee dat konijnen dagelijkse verzorging, voeding en goede huisvesting nodig hebben. Vraag bij de aanschaf van een konijn naar de geschiedenis. Een konijn moet levendig uit zijn ogen kijken en nieuwsgierig zijn als het hok opengaat. Let er op dat het konijn niet te mager of te vet is en schone ogen en een glanzende vacht heeft.

Het is erg belangrijk dat konijnen voldoende ruimte, beweging en aandacht krijgen. Omdat konijnen sociale dieren zijn, is het aan te raden konijnen van jongs af aan met tenminste twee dieren te houden. Als u een konijn binnenshuis wilt houden, zet de kooi dan op een tochtvrije en rustige plek. In ieder geval nooit naast de verwarming of op een plek waar de zon naar binnen schijnt. Voor de bodembedekking kan een krant met daarop stro worden gebruikt. Kies een kooi die gemakkelijk te reinigen is.

Voor buiten is een ruim en goed geïsoleerd binnenhok met stro en een uitloop naar buiten het beste. Zorg in de winter voor voldoende stro.

Beweging

Om het konijn van genoeg lichaamsbeweging te voorzien, kunt u een buitenren maken. Zorg dat er een kippengaasbodem onder de buitenren zit om eventueel graven en ontsnappen te voorkomen. Verschoon het verblijf van uw konijn twee keer per week. De penetrante geur van de keutels en plas kunnen namelijk oog- en luchtwegirritaties veroorzaken.

Terug naar Konijn