Kattenziekte in Nederland

Sinds kort is bekend dat de kattenziekte weer is opgedoken in Nederland. De kattenziekte is een zeer besmettelijk en dodelijk virus. Vooral als een kat niet gevaccineerd is, loopt deze een risico om dit virus op te lopen. Ze kunnen last krijgen van maag- en darmklachten, overgeven, diarree en ze krijgen een verminderde eetlust. Niet alleen buitenkatten lopen gevaar, maar ook binnenkatten doordat het virus mee naar binnen genomen kan worden onder de schoenen. Het virus is niet besmettelijk voor mensen en andere dieren, maar wij kunnen het virus wel overdragen. Er is helaas geen behandeling beschikbaar tegen het virus. Het is dus belangrijk dat uw kat gevaccineerd is.

Is uw kat niet gevaccineerd? Maak dan meteen een afspraak. Alleen zo kunnen wij het virus tegen gaan. Houd uw kat in de tussentijd binnen. Als uw kat binnen de afgelopen drie jaar geen grote cocktail heeft gehad, moet deze geboosterd worden. Dit houdt in dat de vaccinatie drie weken erna weer gegeven moet worden.

Twijfelt u of uw kat gevaccineerd is? Bel ons op 035-6014211 zodat wij dit na kunnen kijken in uw patiëntdossier.

Denkt u dat uw kat geïnfecteerd is geraakt? Houd hem/haar dan binnen en bel ons zo snel mogelijk zodat wij een plan kunnen maken met de dierenarts.