Maand van de Oudere Kat

In de maand oktober doen wij weer mee met de landelijke actie 'Maand van de Oudere Kat'. Is uw kat ouder dan zeven jaar? Dan raden wij aan om op seniorenconsult te komen!

Katten van zeven jaar of ouder hebben een grotere kans op ouderdomsklachten. Maar liefst twee op de drie oudere katten hebben last van pijn door artrose, één op de drie oudere katten hebben chronisch nierfalen en één op de zes oudere katten hebben een afwijkende bloeddrukwaarde. Helaas merkt u vaak niets van deze klachten bij uw kat aangezien katten heel goed zijn in het verbergen van ziektes. Alleen als we deze op tijd ontdekken, kunnen wij samen met u zorgen voor een lang en prettig leven van uw kat.

In oktober besteden we daarom extra aandacht aan de gezondheidscontrole bij oudere katten. We maken onderscheid tussen twee verschillende consulten: klein en groot. Tijdens een kleine gezondheidscontrole zullen wij de kat wegen, de bloeddruk meten, de urine controleren en naar het hart en de longen luisteren. Ook kijken wij het gebit, de oren en de ogen na. Bij een grote gezondheidsconstrole zit hier ook een bloedonderzoek bij in, inclusief controle van de schildklier.

Wilt u een afspraak maken voor dit consult? Dit kan aan de balie bij de paraveterinaire assistente of telefonisch via 035-601 42 11.

Met vriendelijke groet,

Team Dierenkliniek Koningsweg