Nieuwsbrief mei 2023

Onze wachtkamer heeft een nieuw uiterlijk!

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest om de wachtkamer te veranderen. Alle muren hebben een lik verf gekregen, de medicatie en voeding hebben een nieuwe plek en de balie is verplaatst zodat honden en katten nu gescheiden van elkaar kunnen wachten op hun afspraak. Dit gaat een hoop stress schelen voor alle viervoeters. Wij zijn enorm blij met de verandering en krijgen ook alleen maar positieve reacties hierop!

Cat Friendly certificering

Momenteel loopt Maylin bij ons stage. Zij studeert aan de Aeres Hogeschool in Dronten en is voor ons bezig om een Cat Friendly Certificering aan te vragen. Dit houdt in dat wij als praktijk gewaarborgd worden dat wij katvriendelijk met katten omgaan. Wij doen er alles aan om het bezoek van uw kat zo stressvrij mogelijk te maken door liefdevol, zorgzaam en voorzichtig met hen om te gaan. We hopen het certificaat binnenkort in ontvangst te mogen nemen! Voor meer informatie over Cat Friendly kunt u terecht op deze website.

Sterilisatie van de teef

Heeft u geen fokplannen met uw teefje dan is het voor de gezondheid van uw hond het verstandigst om haar te laten steriliseren. Op internet kunt u een veelheid aan informatie vinden over loopsheid en sterilisatie die elkaar met regelmaat tegenspreekt en ervoor kan zorgen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Op onze website vindt u daarom de juiste, diergeneeskundige, informatie. Klik hier om meer te lezen over de voor-en nadelen van sterilisatie.

Poetsen maar!

Tandenpoetsen: iets wat voor ons heel normaal is, maar wist u dat het ook belangrijk is om het gebit van uw hond of kat goed te onderhouden? Dit kan bijvoorbeeld door middel van speciale brokken, maar u kunt uw dier ook aanleren om elke dag de tanden te laten poetsen. Het is natuurlijk fijn om dit van jongs af aan aan te leren, maar we merken steeds vaker dat ook oudere dieren dit nog kunnen leren als u hier een routine van maakt. Wij

hebben verschillende middelen beschikbaar om deze routine zo gemakkelijk mogelijk te maken. Van tandpasta tot tandenborstels en voeding: we hebben het allemaal. Neem contact met ons op voor het beste advies voor uw hond of kat.

Aromatherapie in de praktijk

Aromatherapie is meer dan een lekker geurtje. Steeds meer professionals die werkzaam zijn in ziekenhuizen, verpleegtehuizen en andere zorginstellingen zien de meerwaarde in van het inzetten van aromatherapie. De mogelijke voordelen van de inzet van essentiële oliën op een rij:

  • Luchtzuivering in elke ruimte door het verdampen van essentiële oliën is altijd zinvol. Ziekteverwekkers in de lucht worden beperkt. Je kan hiervoor bij dieren lavendel gebruiken, grove den of niaouli.
  • Slechte geuren worden gemaskeerd, geur van bijvoorbeeld geleegde anaalklieren of urine worden ondervangen. Dat is voor de dieren, eigenaren en ons prettiger. Ook de typische 'ziekenhuisgeur' wordt vervangen door meer prettige geuren. Bijvoorbeeld lavendel of citroengras.
  • Sommige oliën werken aantoonbaar kalmerend en angst verminderd en dragen bij aan een verlagen van het stressniveau. Voorbeelden sinaasappelolie of lavendel.

Wij gebruiken verschillende soorten aromatherapie in de wachtkamer, en in de spreekkamer.

Wist u dat...

  • Wij nu over een echografisch apparaat beschikken? Zo kunnen wij u en uw dier beter helpen en hoeven wij niet meer door te sturen in veel gevallen.
  • Wij een natuurlijke spray verkopen tegen myiasis bij konijnen? Gezien het steeds warmer

wordt buiten, wordt de kans op deze ziekte steeds groter. De spray werkt preventief tegen myiasis en kunt de hele zomer gebruiken.

  • Wij verschillende supplementen in ons assortiment hebben om uw dier te ondersteunen in de gezondheid? Vraag hier gerust naar!
  • U tegenwoordig ook een afspraak online in kunt plannen? Kijk hiervoor op deze link.

Persoonlijke updates van onze medewerkers!

Omdat we het belangrijk vinden dat u onze medewerkers ook op persoonlijk vlak een beetje leert kennen, hebben wij een aantal updates die we graag met u willen delen.

Vanuit de wens op een meer natuurlijke manier diergeneeskunde te bedrijven, gaat onze dierenarts Jolijn een jaaropleiding Veterinary Western Herbal Medicine volgen. Dit kunt u zien als een opleiding kruidengeneeskunde voor dieren. Dit kan fijn en wenselijk zijn als een aanvulling op de behandeling van uw dier!

Marina heeft eind 2022 haar opleiding tot trimster afgerond. Dit doet zij nu als hobby naast haar werk als paraveterinair. Mocht u advies willen over de vacht van uw hond, dan kunt u bij haar terecht.

Tessa gaat in augustus trouwen! Zij en haar vriend Tom gaan dit intiem vieren met familie en vrienden en kijken hier enorm naar uit.

We hopen dat u met plezier onze nieuwsbrief weer heeft gelezen en kijken er naar uit om u en uw dier weer in de praktijk te zien!

Vriendelijke groet, Dierenkliniek Koningsweg