Cat Friendly Clinic Gold

Sinds juni 2023 is onze praktijk in trots bezit van een GOUDEN Cat Friendly certificaat! Dit is het hoogst haalbare volgens de werkwijze van de International Society of Feline Medicine. Het houdt in dat wij met onze werkwijze de tijd nemen voor katten, hen op hun gemak stellen en zo min mogelijk stress willen veroorzaken. Dit doen wij door middel van bepaalde aanpassingen in onze praktijk:

Wachtkamer

In onze wachtkamer hebben wij een apart gedeelte waar de katten kunnen wachten op hun afspraak. Zo ervaren zij geen stress van honden. Hier kunnen ze hoog geplaatst worden en er liggen handdoeken klaar om over het reismandje te leggen. Katten zitten het liefst hoog en beschut. Na het consult kunt u de reismand op de balie neerzetten of weer in de ‘kattenkast’.

Behandeling

Wij nemen alle rust en tijd die er nodig is om uw kat te behandelen. Zo maken wij tijdens het vaccinatieconsult bijvoorbeeld gebruik van een likmat: hier kunt uw kat liquid snacks van eten zodat ze vaak de injectie niet eens voelen. En uiteraard is er altijd voldoende tijd voor veel knuffels!

Wij kunnen veel onderzoeken in huis doen waardoor u vaak dezelfde dag al de uitslag heeft. Zo kunnen we een mogelijke behandeling meteen starten.

Operaties

Komt uw kat voor een operatie of gebitsbehandeling? Onze praktijk beschikt over alle apparatuur die nodig is om een narcose zo veilig mogelijk te laten verlopen. Wij kunnen door middel van onze bewakingsapparatuur zien of uw kat voldoende zuurstof krijgt, ervoor zorgen dat uw kat voldoende onder narcose blijft voor de ingreep en wij checken continue de inwendige temperatuur zodat uw kat niet afkoelt. Na de operatie kunnen zij uitslapen in onze recoveryruimte.

Opname

Het kan voorkomen dat uw kat even bij ons moet verblijven, bijvoorbeeld bij een operatie of gebitsbehandeling. Wij hebben op de eerste verdieping een aparte opname waar katten gescheiden zitten van de honden. Zij verblijven in een ruim opnamehok met verstopplekken. Het is fijn als zij een dekentje mee krijgen van thuis zodat uw kat een vertrouwde geur om zich heen heeft. Ook kunt u eventueel een speeltje meegeven.

Hoe kan ik als eigenaar helpen?

Een stressvrij bezoek aan de dierenarts begint al bij u thuis! Zorg voor een stevig en toegankelijk reismandje met een handdoek waar geur van thuis aan zit. Voor tips hoe u uw kat in het reismandje kunt doen, klikt u hier.

Heeft u nog vragen over Cat Friendly? Dan verwijzen wij u door naar de officiële website van ISFM: Ook kunt u terecht bij één van onze medewerkers voor meer informatie. Bekijk de flyers ISFM heeft verschillende flyers beschikbaar gesteld om zo goed mogelijk met uw kat om te gaan als het gaat om veterinaire handelingen. Voor tips hoe u uw kat tabletten in moet geven, klikt u hier

Voor tips hoe u het beste huid-/oog-/oorzalf kunt toedienen, klikt u hier.

Voor tips hoe u het beste de voeding van uw kat kan veranderen, klikt u hier.